IC Fundeni, detalii despre starea fetiței de 5 ani transplantată hepatic: Grefa hepatică este funcţională

0
258

Starea fetiţei de 5 ani transplantată hepatic la Institutul Clinic Fundeni este staţionară, iar grefa hepatică este funcţională, a informat, miercuri, instituţia medicală.

„La momentul actual, pacienta este în continuare intubată şi ventilată mecanic în Secţia de terapie intensivă datorită afectării neurologice preexistente”, a precizat, într-un comunicat de presă, Institutul Clinic Fundeni.

Fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică a fost supusă, duminică, unui transplant hepatic.

„În seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică. Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflată sub îndrumarea domnului prof. dr. Irinel Popescu. După transplant starea fetiţei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secţia de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni”, anunța, la acel moment, Ministerului Sănătăţii.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

Articolul precedentStudiu: Afectarea cognitivă, în urma unor forme severe de COVID-19, echivalentă cu 20 de ani de îmbătrânire
Articolul următorCercetare: Schimbările climatice ar putea declanșa următoarea pandemie