Hrana pentru suflet si trup

0
220

Cartea Plante si miresme biblice -Hrana pentru suflet si trup, semnata de dr.farm. Ovidiu Bojor si col. farm. Dumitru Raducanu, a fost lansata de curand de Editura Fiat Lux.

Important de subliniat in acest caz este ca sursa informatiei preliminare a autorilor o constituie Biblia in ansamblul ei, Vechiul si Noul Testament.

Autorii au identificat 90 de plante, carora le-a facut cate o monografie. Dintre cele 90 de plante prezentate in lucrare, unele sunt pomenite ca facand parte din hrana cotidiana a populatiilor si personajelor biblice, iar la altele se recurge in situatii extreme, de calamitate, cu unele se ilustreaza fapta buna a omului, iar cu altele faptele rele.

Intre plantele prezentate se numara: aloe, balsamul, camforul, cassia, cedrul, finicul, fisticul, galbanul, labdanul, maslinul, migdalul, nardul, rodiul, scortisoara, sicomorul, smirna, terebintul, tamaia etc.

Dintre miresmele biblice fac parte atat derivatele unor plante (uleiuri esentiale, rasini, vin, faina), cat si preparatele din plantele folosite in ritualurile religioase, mentionate in Vechiul si Noul Testament.

Aceasta carte dezvaluie tainele plantelor din Sfanta Scriptura si vocatia lor de a ne vindeca suferintele trupesti si spirituale. Despre sufletul plantelor ascuns in substante active, despre marea capacitate de daruire, despre sacrificiul lor suprem vorbesc si cuvintele unuia dintre martirii romani intru credinta.

Florile merg atat de departe cu bunatatea lor, incat parfumeaza mainile celor ce le strivesc, subliniaza in prezentarea lucrarii, Doina Barbos.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentNanomagneti folositi in tratarea diferitelor tipuri de cancer
Articolul următorNasterea prin cezariana a unei perechi de tripleti