Hotărârea privind organizarea și funcționarea Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate, aprobată de Guvern

0
193

Proiectul de Hotărâre privind organizarea și funcționarea Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate a fost aprobat de Guvern, în ședința de joi, informează Ministerul Sănătății. Instituția va avea ca principal obiect de activitate managementul și analiza serviciilor de sănătate și poate propune adaptarea unor soluții de eficientizare a acestora.

Conform documentului, Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate (INMSS) se organizează ca instituție publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătății. INMSS va funcționa ca unitate sanitară finanțată din venituri proprii și subvenții de la bugetul de stat.

Instituția va avea cel mult 85 de angajați.

”Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate va avea ca principal obiect de activitate managementul și analiza serviciilor de sănătate, poate propune adaptarea unor soluții de eficientizare a acestora, astfel încât Ministerul Sănătății să dezvolte fundamentat politicile şi strategiile privind serviciile de sănătate, iar instituțiile sanitare să fie conduse în mod profesionist.
INMSS va organiza formarea profesională în managementul serviciilor de sănătate, în colaborare cu instituţiile de învăţământ superior medical”, potrivit unui cpmunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, înființarea INMSS este un pas important pentru îndeplinirea obiectivelor Reformei 3. – R3. Dezvoltarea capacității pentru managementul serviciilor de sănătate și managementul resurselor umane din sănătate din cadrul PNRR.

”Cursurile de formare profesională cu alte tematici, organizate de fosta Școală Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Sănătate, vor continua până la finalizare”, arată sursa citată.

Articolul precedentASSMB preia terenul şi documentaţia tehnico-economică pentru realizarea Spitalului Metropolitan. Hotărârea, adoptată de consilierii municipali
Articolul următorSimpozion internațional „Screeningul tuberculozei şi migraţia în Europa”, organizat de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”