Horia Constantinescu (ANPC): Pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase

0
231

sursa foto: Horia Constanisecu/Facebook

„Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase”, avertizează preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.

Potrivit președintelui ANPC, unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună. Mai mult, uneori această procedură este realizată în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată.

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată. Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen. Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți”, a scris Horia Constantinescu, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, chiar și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu aceste produse, afirmă Horia Constantinescu.

„Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre. Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră”, a mai spus Horia Constantinescu.

„Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase”, a avertizat acesta.

Președintele ANPC anunţă că va transmite în cursul zilei „o informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul”.

Articolul precedentCMSR: Studiu pentru evaluarea stării sănătății orale. Românii, pe ultimul loc în Europa la igienă și sănătate dentară
Articolul următorProiect al Planului de Acțiune în Domeniul Sănătății Mintale (2024-2029), transmis ministerelor competente înainte de a fi înaintat Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei