Horațiu Moldovan: Nu este cazul să facem o testare în masă. Dorim să creștem precizia testelor

0
30

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a precizat că o testare în masă a populației pentru COVID nu este relevantă și ar reprezenta o risipă a resurselor existente. Ceea ce trebuie făcut este să se pună accent pe precizia acestor teste.

”Nu este cazul să facem o testare în masă. Argumentele sunt epidemiologice. Vom testa conform definiției de caz, pacienții care trebuie testați. A testa în masa înseamnă a testa, theoretic, toată lumea. Nu este relevant, incidența ar fi de 1:1000, nu ne spune mare lucru. Ar fi o risipă de resurse și raportul cost-beneficiu în asemenea politici nu este rațional din punct de vedere al sănătății populației. Trebuie să gestionăm resursele de așa natură încât să obținem maximul de informații. Vom face testări conform definiției, în funcție de caz”, a declarat Horațiu Moldovan în cadrul unor declaratii de presă.

În ceea ce privește capacitatea de testare, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a precizat că aceasta a crescut, ajungând până la 20.000 de testări pe zi.

Ad in title

”Capacitatea de testare a crescut foarte mult pe parcursul acestei epidemii, de la un laborator la peste 180, se fac peste 20.000 de testări pe zi. Problema care se ridică în această etapă e de creștere a siguranței acestei testări. S-au ridicat diverse probleme, astfel încât să putem controla efectiv cum se realizează ea la nivelul acestor laboratoare, dincolo de documentele pe care le-au depus la DSP, pentru a crește precizia și pentru a avea siguranță cât mai mare. Acesta este dezideratul în acest moment”, a mai subliniat Moldovan.

Articolul precedentMinistrul Sănătății, Nelu Tătaru, a evaluat în această dimineață situația epidemiologică din județul Timiș
Articolul următorLaboratorul de Analize Medicale a SCJU Arad lucrează în trei schimburi pentru testarea RT-PCR – COVID-19