Hidratarea – Partea II

0
290

Dr. Şerban Damian, nutritionist sportiv

Dr. Şerban Damian ne spune care sunt diferentele dintre apa plata, apa distilata si apa carbogazoasa, ce alte lichide sunt recomandate pentru o hidratare optima, dar si care sunt proprietatile ceaiului verde si ale ceaiului negru.
Apa distilata pe care o consuma un numar foarte mare de persoane nu este recomandata din punct de vedere medical deoarece din aceasta s-au extras mineralele atat de necesare organismului nostru. Pe de alta parte, nici apa de la robinet nu este pe deplin contraindicata atata timp cat se respecta parametrii de puritate.
Apa carbogazoasa nu este indicata persoanelor care prezinta predispozitie pentru litiaza renala, pentru ceilalti nefiind interzisa.
Descoperirile recente au contribuit mult la justificarea consumului de ceai verde datorita proprietatilor antioxidante care pot preveni forme de cancer sau de alte boli care su de-a face cu radicalii liberi. Mai mult decat atat, consumul de ceai verde reduce cantitatea de LDL („colesterol rau”) din organism, previne bolile cardiace, acumularea tartrului si ajuta in tratarea obezitatii.
Ceaiul negru este si el cunoscut pentru capacitatea lui antioxidanta puternica, dar este contraindicat persoanelor cu sensibilitate la cafeina.
Pentru o hidratare eficienta, mai sunt recomandate sucurile naturale, supele si laptele.

Hidratarea – Partea I

Articolul precedentNatalie Cole a fost diagnosticata cu hepatita C
Articolul următorCancerul la san – Partea II