HG: 2.000 de posturi suplimentare în cadrul direcțiilor de sănătate publică și la Ambulanță

0
50

Guvernul României a decis ca, pe o perioadă determinată de 6 luni, numărul maxim de posturi din cadrul direcțiilor de sănătate publică și serviciilor de ambulanță să fie suplimentat cu 2000 posturi.

Este vorba despre un număr de 1000 de posturi pentru direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti și 1000 de posturi pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

Măsura este necesară având în vedere evoluția situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului pe teritoriul României, precum și declararea pandemiei de către Organizația Mondială a Sănătății la data de 10.03.2020. Evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare indică o creştere a numărului activităților de supraveghere activă, depistare timpurie, izolare şi tratare a cazurilor COVID 19 pozitive, de urmărire a contactelor şi prevenire a răspândirii continue a infecţiei care impune nevoia de suplimentare a personalului implicat în aceste activități.

Ad in title

În situația actuală, echipajele operative ale serviciilor de ambulanță sunt implicate atât în transportul pacienților confirmați cu COVID-19, cât și în recoltarea probelor de la persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu.

De asemenea, personalul direcțiilor de sănătate publică asigură triajul epidemiologic din punctele de trecere a frontierei, monitorizează persoanele aflate în auto-izolare la domiciliu, monitorizează persoanele aflate în carantină, recoltează probe în teren de la persoanele care corespund definiției de caz pentru testare COVID-19.

În prezent, numărul de posturi alocat și repartizat integral prin ordin de ministru pentru direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București este de 3862, iar pentru serviciile de ambulanță județene și Serviciul de ambulanță București-Ilfov este de 11733 posturi.

Articolul precedentHotărâre de Guvern: Facilități pentru pacienți în timpul stării de urgență
Articolul următorÎncă două decese provocate de noul coronavirus