Helicobacter pylori, bacteria raspunzatoare de instalarea ulcerului gastric ar putea fi vinovata si de numarul tot mai mare de cazuri de diabet zaharat de tip 2, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la o prestigioasa universitate din Statele Unite ale Americii si publicat in Journal of Infectious Diseases.

Mai exact, tratamentele pe baza de antibiotice, utilizate in tratarea infectiei cu Helicobacter pylori ar putea preveni instalarea diabetului de tip 2 la adulti. De asemenea, aceasta bacterie care provoaca ulcerul gastric, creste nivelul hemoglobinei glicozilate, un marker important pentru depistarea glicemiei crescute si a diabetului.

Acest lucru este valabil mai ales in cazul persoanelor care au probleme cu obezitatea si care au Helicobacter Pylori in sange.

Helicobacter pylori este o bacterie care infecteaza mucoasa stomacului si a duodenului. Ea are o particularitate deosebita fata de celelalte miliarde de tipuri de bacterii existente pe planeta. Helicobacter pylori este singura care nu poate sa traiasca decat in mediul acid al stomacului si care rezista la aproape orice tip de tratament.