Carnea de vita, porc si miel, consumata zilnic creste riscul de deces, mai ales daca acessta este procesata, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta din Statele Unite ale Americii.

Potrivit studiului, consumul zilnic de carne rosie proaspata sau procesata creste riscul de deces cu aproximativ 12%, spre deosebire de persoanele care consuma acest aliment rar si in cantitati mici. Mai mult decat atat, carnea rosie procesata consumata zilnic, creste rata de mortalitate cu aproximativ 20%.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de peste 37.000 de barbati si 83.6444 de femei, pe o perioada de 20 de ani. Pentru a reduce numarul deceselor cauzate de consumul excesiv de carne rosie, medicii specialisti le propun oamenilor sa adopte o alimentatie care sa cuprinda carne de peste sau pasare, nuci, legume uscate, lactate semidegresate si cereale integrale.

Desi carnea rosie este o sursa importanta de proteine, studiile au aratat ca aceasta poate duce la cresterea riscului de declansare a diabetului zaharat la adulti si a bolilor cardiovasculare, dar si a unor tipuri de cancer.