Guvernul a aprobat programul de promovare a alimentaţiei sănătoase în rândul preşcolarilor şi elevilor

0
110

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi, prin hotărâre, programul pentru şcoli al Uniunii Europene de promovare a alimentaţiei sănătoase în rândul preşcolarilor şi elevilor, fiind alocate pentru anul şcolar 2023 – 2024 peste 150.000.000 de euro, fonduri europene şi guvernamentale.

Copiii cu intoleranţă la gluten, lactoză sau la orice alt ingredient ori compus din produsele distribuite vor putea beneficia de produse adecvate.

„Programul prevede acordarea gratuită de fructe și/sau legume proaspete, lapte natural de consum și/sau produse lactate fără adaos de lapte praf, precum și produse de panificație pentru preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore și pentru preșcolarii și elevii incluși în învățământul special. De asemenea, programul prevede finanțarea măsurilor educative care însoțesc distribuția produselor menționate”, informează un comunicat al Guvernului.

Elementul de noutate pentru anul școlar 2023-2024 îl reprezintă faptul că pe parcursul săptămânii fiecare preșcolar/elev va primi gratuit 3 porții de lapte și 2 porții de produse lactate, față de anii anteriori când se distribuiau 2 porții de lapte și o singură porție de produs lactat.

„De asemenea, copiii cu intoleranță la gluten/lactoză și/sau la orice alt ingredient și/sau compus sau produs distribuit vor putea beneficia de produse adecvate intoleranței lor”, arată sursa citată.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, vor beneficia de produsele distribuite prin acest program peste 1,88 milioane de preșcolari și elevi, începând cu anul școlar 2023-2024.

 

Articolul precedentO sută de reviste medicale avertizează într-un editorial comun asupra ameninţărilor nucleare în creştere
Articolul următorMinistrul Sănătății: Nu putem în domeniul sănătăţii să reducem posturile pentru că abia le scoatem la concurs