Guvernul a aprobat prelungirea programelor naţionale de sanatate pana la 31 martie 2020

0
65

Guvernul a aprobat prelungirea programelor naţionale de sanatate pana la 31 martie 2020. O hotarare de Guvern in acest sens a fost adoptata astazi.

”Astazi, la propunerea Ministerului Sanataţii şi Casei Naţionale de Asigurari de Sanatate, Guvernul Romaniei a aprobat Hotararea de Guvern  pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotararii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sanatate pentru anii 2017 şi 2018, precum şi Hotararea de Guvern privind prelungirea termenului de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementeaza condiţiile acordarii asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2018 – 2019, si pentru prorogarea unor termene”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Ministrul Sanatatii a explicat ca decizia este necesara pentru a asigura continuitatea

activitatilor prevazute in cadrul programelor nationale de sanatate, dar si pentru decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor, materialelor sanitare si dispozitivelor medicale contractate pentru primul trimestru al anului 2020,  fara discontinuitate, in conditiile in care nu este aprobat inca bugetul pentru anul viitor. ”Mai mult, in acest timp lucram la schimbarea de paradigma in ceea ce priveste organizarea programelor de sanatate. Unele dintre aceste programe au probleme organizatorice, o executie bugetara deficitara, deficiente pe care le vom regla in 2020. Unele dintre programe se vor reintoarce la Casa de Asigurari.  Ne dorim eficientizarea programelor de sanatate ”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanataţii.

Articolul precedentRomania, pe al doilea loc in UE la proportia operatiilor de cezariana
Articolul următorCopiii sunt mai dispusi sa manance legume şi fructe, daca vad in mod regulat imagini cu acestea – studiu