Guvernul a alocat fonduri suplimentare pentru finanțarea programelor de sănătate, medicilor de familie și a decontării rețetelor

0
154

Guvernul a aprobat Memorandumul care asigură Casei Naționale de Asigurări de Sănătate fondurile necesare pentru finanțarea programelor naționale de sănătate, medicilor de familie și a decontării rețetelor.

„Guvernul României a aprobat suplimentarea bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate cu suma de 1,5 miliarde de lei credite bugetare și cca. 1,1 miliarde de lei credite de angajament. Suplimentările bugetare aprobate astăzi de Guvernul României vor asigura plata serviciilor medicale realizate de medicii de familie și plata serviciilor medicale din ambulatoriile de specialitate, decontarea serviciilor din programele naționale de sănătate, asigurarea medicamentelor și materialelor sanitare necesare pentru tratamentul adecvat al pacienților înscriși în programele naționale”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Sumele aprobate prin Memorandum vor asigura, de asemenea, decontarea rețetelor eliberate pentru medicamentele compensate prescrise pacienților, respectiv, decontarea serviciilor medicale acordate pacienților în spitalele din străinătate.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a precizat, după şedinţa Executivului, că limita de credite bugetare va fi suplimentată cu 1,5 miliarde lei, iar limita de angajament urmează să fie suplimentată cu circa un miliard de lei.

„Limita de credite bugetare va fi suplimentată cu 1,5 miliarde lei, peste cea aprobată de 3,45 de miliarde de lei, iar limita de angajament urmează să fie suplimentată cu circa un miliard de lei faţă de limita aprobată de 4,7 miliarde de lei. Această necesitate de suplimentare a rezultat în urma analizării solicitărilor transmise de casele de asigurări de sănătate comparativ cu deschiderile de credite bugetare efectuate până în prezent şi cu limita aprobată pentru luna septembrie a anului în curs, în condiţiile în care plăţile necesare a fi realizate în această perioadă şi înregistrează o creştere faţă de media plăţilor realizate în primul semestru al anului”, a menţionat Constantin.

Articolul precedentUMFCD: Invitație la crosul „Totul pentru inima ta!”
Articolul următorInstitutul Clinic Fundeni: Peste 2.000 de transplanturi medulare cu celule stem hematopoietice