Grindeanu, discutie cu o delegatie a Acad. Germane si a Fed. Acad. de Stiinte Europene, despre un nou campus medical universitar

0
46

Premierul Sorin Grindeanu a discutat astazi, la Palatul Victoria, cu dr. Gunter Stock, presedintele Academiei Germane si presedintele Federatiei Academiilor de stiinte Europene (ALLEA) despre proiectul de construire a unui campus medical universitar al Universitatii de Medicina si Farmacie ,,Carol Davila”. in proiectul vizat urmeaza sa fie incluse cercetarea medicala si practica clinica, in folosul pacientilor, pentru pregatirea tinerilor medici si in scopul incurajarii lor de a profesa in tara.

„Sustinem acest proiect si avem prevazut in programul nostru de guvernare construirea unui spital republican in Bucuresti, organizat ca centru de urgenta, excelenta si cercetare, pe toate specialitatile. Fiind insa un proiect de o asemenea amploare – universitate, campus universitar si spital – pe langa banii pe care ii vom aloca noi, ca Guvern, in paralel incercam sa gasim solutii si pentru atragerea de fonduri europene”, a declarat Sorin Grindeanu. Acesta a precizat ca printre prioritatile Executivului se numara si construirea celor opt spitale regionale organizate ca centre de urgenta-excelenta si reabilitarea infrastructurii sanitare existente.

Dr. Gunter Stock a salutat initiativa dezvoltarii campusului medical universitar in Bucuresti, oferindu-si sprijinul in ceea ce priveste solutiile de tehnologizare a proiectului.

in cadrul intalnirii a fost discutata si intentia Romaniei de a-si prezenta candidatura pentru relocarea la Bucuresti a Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA).

La intrunirea de la Palatul Victoria au participat, de asemenea, acad. Ioanel Sinescu, rectorul UMF „Carol Davila” din Bucuresti si prof. dr. Mircea Beuran, presedintele Senatului UMF ,,Carol Davila”.

Articolul precedentTestari gratuite pentru depistarea bolilor pulmonare in Parcul Tineretului din Bucuresti
Articolul următorRomania celebreaza Ziua Mondiala fara Tutun