Afectiunile gingiilor care afecteaza mare parte a popuatiei globului, duc la dezgolirea radacinii si la sensibilitatea danturii. Astfel, pentru a trata sensibilitatea dentara, oamenii de stiinta germani si elvetieni au gasit o solutie total neobisnuita.

Tratamentul pe care cercetatorii il propun consta intr-o grefa realizata din tesut de inima de bovina. Acestia au realizat un studiu de mici dimensiuni, pe 14 voluntari si au ajuns la concluzia ca tratamentul va elimina definitiv gingivita si sensibilitatea dentara.

Cercetatorii le-au implantat participantilor in gingii tesut cardiac bovin, prelucrat pentru inlaturarea microorganismelor. in urma unui periaj profesional, voluntarilor li s-a atasat implantul din tesut de bovina. Dupa doua saptamani de la interventie, le-au fost scoase firele de sutura, timp in care pacientii nu au avut voie sa-si perieze dientii, ci i-au curatat cu apa de gura, de doua ori pe zi.

De asemenea, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca gingivita poate fi tratata cu ajutorul tesutului gingival preluat de la donatori sau chiar prin autotransplant, cu tesut de pe cerul gurii pacientului.