Gheorghiță: Programarea la vaccinare a persoanelor din etapa a treia, disponibilă după 15 martie

0
24

Președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a anunţat că persoanele din etapa a treia a vaccinării anti-COVID-19 (populaţia generală) se pot programa pe platforma online dedicată acestui proces după data de 15 martie, inocularea vaccinului pentru acestea urmând să aibă loc cel mai probabil în aprilie.

„În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă: De luni, vor fi cel puţin 30.000 de persoane vaccinate anti-COVID-19 în fiecare zi

Ad in title

Valriu Gheorghiță a precizat că, de luni, vor fi cel puţin 30.000 de persoane vaccinate în fiecare zi, adăugând că scăderea numărului persoanelor vaccinate în ultimele zile a fost cauzată de numărul limitat de doze pe care l-a avut România.

„Aş vrea să fac o precizare legată de această scădere din ultimele zile a numărului de persoane vaccinate la nivel naţional, a fost o scădere practic cauzată de numărul limitat de doze din luna februarie în sensul în care pe baza calendarului de livrare am blocat locurile la programare după 11 februarie şi am deschis noi locuri din 1 martie. De mâine vor fi cel puţin 30 de mii de persoane vaccinate în fiecare zi, vom avea zile în care vom depăşi 40.000 de persoane vaccinate. Această scădere din ultimele zile nu este cauzată de scăderea adresabilităţii persoanelor, ci a fost generată de lipsa programărilor care la rândul ei a fost cauzată de o indisponibilitate a dozelor. A trebuit să şi reprogramăm o parte dintre persoane pentru că am avut suficiente doze”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, duminică seară, la un post de televiziune.

 

 

Articolul precedentDe când va funcționa lista de așteptare în platforma de vaccinare anti-COVID-19. Anunțul președintelui CNCAV
Articolul următorFederaţia ”Solidaritatea Sanitară” protestează luni și marți, la Parlament