De când va funcționa lista de așteptare în platforma de vaccinare anti-COVID-19. Anunțul președintelui CNCAV

0
16

Din 15 martie, pe platforma pentru programări va fi disponibilă și lista de așteptare pentru persoanele care se înscriu pentru a beneficia de vaccinul anti-COVID-19, a anunțat Președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), medicul Valeriu Ghorghiță.

„Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Într-adevăr, prin operaţionalizarea listei de aşteptare fiecare persoană va avea posibilitatea să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate”, a precizat Valeriu Gheorghiță, duminică seară, la un post de televiziune.

Președintele CNCAV a explicat de ce a fost amânată această lista de așteptare.

Ad in title

„Ne-am dorit mai întâi să activăm toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre, tocmai pentru a da posbilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre ele. Daca puneam lista de așteptare de la început, ar fi însemnat să reducem din opțiunile pe care o persoană le-ar fi avut la dispoziție. După ce va deveni disponibilă, ocuparea unui loc pentru vaccinare se va opera doar din această listă de așteptare, persoanele nu se vor mai putea programa în afara ei. Platforma îi va notifica doar pe cei din lista de așteptare”, a explicat Valeriu Gheorghiță

.

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore. Bilanțul CNCAV
Articolul următorGheorghiță: Programarea la vaccinare a persoanelor din etapa a treia, disponibilă după 15 martie