Gheorghiță, despre doza de rapel pentru persoanele vaccinate anti-COVID cu serul Johnson & Johnson

0
310

Președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a precizat, marţi, că persoanele care au fost imunizate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson încă nu au recomandare pentru a efectua doza de rapel.

„Persoanele care au primit vaccinul de la compania Johnson & Johnson încă nu au recomandare pentru a efectua doza de rapel. În perioada următoare, datele ştiinţifice vor recomanda fie necesitatea dozei de rapel şi tipul vaccinului care ar fi benefic să fie utilizat în cazul acelor persoane”, a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Potrivit președintelui CNCAV, până marţi, la ora 12,00, au fost programate în platformă peste 25.774 de persoane pentru doza de rapel.

„Pe tipuri de vaccin: pentru vaccinul de la compania Pfizer – peste 24.082 persoane, iar pentru vaccinul de la compania Moderna – 1.692 de persoane. (…) Persoanele care au primit la prima schemă vaccinul de la compania BionTech/Pfizer au recomandare de primă intenţie să continue vaccinarea cu acelaşi tip de vaccin, însă se permite vaccinarea cu vaccinul de la compania Moderna la solicitarea persoanei respective şi invers cei care au fost vaccinaţi cu Moderna pot opta pentru vaccinul de la compania Pfizer la doza de rapel. Persoanele vaccinate cu vaccinul de la compania AstraZeneca pot opta pentru unul dintre cele două tipuri de vaccinuri – de la compania BionTech/Pfizer sau Moderna”, a arătat Gheorghiţă.

Președintelel CNCAV a afirmat că până la ora 12,00 au fost vaccinate cu cea de-a treia doză 13.963 persoane.

Totodată, Gheorghiță a menţionat că s-a observat o creştere a numărului de persoane care se vaccinează pentru prima dată.

„În ultima săptămână s-a observat o creştere a numărului de persoane care se vaccinează cu doza unu. În săptămâna 20-26 septembrie s-au vaccinat cu doza unu aproximativ 92.089 de persoane. Iar în săptămâna 6-12 septembrie – aproximativ 40.891 de persoane. Până la ora 12,00 au fost vaccinaţi 13.963 de persoane cu doza de rapel, cea de-a treia doză. Numărul de prezentări în centrele de vaccinare era în continuare crescut”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

twitter likes kaufen

Articolul precedentGheorghiță: Risc foarte mare de infectare pentru persoanele care nu au niciun fel de protecție
Articolul următorFlorin Cîţu, despre proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde pentru COVID