Gheorghiță, despre doza de rapel a vaccinului anti-COVID-19 Johnson&Johnson

0
187

Persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu serul Johnson&Johnson au indicație de a face rapel, de preferat cu vaccin ARN mesager (Pfizer sau Moderna), a anunțat, vineri, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță.

”În această săptămână, am decis, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson vor avea recomandare de rapel după minimum şase luni cu vaccinuri pe bază de ARn mesager, fie de la Compania Biontech/Pfizer, fie de la Moderna. În cazul în care se optează pentru vaccinul de la Moderna, doza va fi întreagă, echivalentul a 100 de micrograme”, a anunţat, vineri, Valeriu Gheorghiţă.

Totodată, Gheorghiță a precizat că persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson vor putea opta la rapel pentru a face acelaşi ser.

”Prima recomandare foarte fermă este de a face un vaccin pe bază de ARn mesager, dar se permite la opţiunea persoanei respective să se administreze doza de rapel cu acelaşi vaccin de la Johnson & Johnson”, a mai afirmat Gheorghiţă.

 

 

Articolul precedentZece persoane puse sub acuzare, în cazul incendiului de la secția ATI a SJU Piatra Neamț
Articolul următorCâte doze de vaccin anti-HPV au fost utilizate până la finalul lunii septembrie