Gheorghiţă: 45% din centrele de vaccinare anti-COVID au activitate medie şi scăzută

0
53
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a vaccinării anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a informat, marţi, că 45% din centrele de vaccinare au activitate „medie” şi „scăzută”, ceea ce înseamnă că vaccinează sub 50% din capacitatea fluxului, şi a solicitat Direcţiile de sănătate publică din ţară să reevalueze activitatea acestor centre.

„Am făcut o evaluare, cu ajutorul colegilor din CNCAV, a activităţii şi eficienţei centrelor de vaccinare din cele 1.499 de fluxuri, adică peste 996 de centre de vaccinare. 45% din aceste centre au o activitate medie şi scăzută, însemnând că vaccinează sub 50% din capacitatea fluxului. Ca atare, pentru a optimiza activitatea centrelor de vaccinare, ieri am transmis către toate Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti o adresă prin care rog reevaluarea activităţii centrelor de vaccinare, cu mai multe propuneri. Pe de o parte, fie de reducere a programului de lucru în acele centre şi constituire de echipe mobile care să vaccineze fie în activităţile de vaccinare door to door, din uşă în uşă, în mod deosebit în mediul rural sau alte tipuri de activităţi de vaccinare ce presupun deplasarea unor echipe mobile sau, în anumite centre care nu mai au adresabilitate, chiar sistarea temporară a activităţii acestora, tocmai pentru a fi eficienţi în ceea ce priveşte persoane vaccinate, respectiv costuri”, a afirmat președintele CNCAV, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Gheorghiță a adăugat că, în prezent, nu mai sunt centre de vaccinare anti-COVID care să aibă listă de aşteptare. Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, funcţionează 1.144 de fluxuri de vaccinare cu ser de la compania Pfizer, 153 de fluxuri – Moderna, 154 de fluxuri – AstraZeneca şi 48 de fluxuri – Johnson&Johnson, în afară de cabinetele de medicină de familie şi evenimentele de tip maraton.

Ad in title
Articolul precedentTendinţă de creştere privind administrarea vaccinului Johnson & Johnson. Anunțul președintelui CNCAV
Articolul următorCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID cu schemă completă de imunizare până la data de 7 iunie