Germanii vor fi intrebati periodic daca vor sa devina donatori de organe

0
37

Parlamentarii germani au votat joi, dupa dezbateri aprinse, impotriva unui proiect de lege in baza caruia fiecare cetaţean german ar fi putut deveni automat donator de organe, cu excepţia cazurilor in care persoana respectiva sau rudele acesteia refuza acest lucru in scris, relateaza DPA.

Propunerea legislativa, susţinuta de ministrul german al sanataţii Jens Spahn, a fost respinsa cu 379 de voturi impotriva, 292 voturi pentru şi trei abţineri.

in cadrul unui al doilea vot, parlamentarii şi-au dat acordul pentru o legislaţie mai moderata in baza careia cetaţenii sunt intrebaţi periodic daca doresc sa devina donatori de organe. Mai exact, vor fi intrebati de fiecare data cand isi vor schimba cartile de identitate. Propunerea legislativa a fost adoptata cu 432 de voturi pentru, 200 impotriva şi 37 de abţineri.

Ad in title

Proiectul de lege, inaintat de Annalena Baerbock, co-lider al Verzilor, şi Katja Kipping, preşedinta a formaţiunii de stanga Die Linke, le cere tuturor germanilor sa-şi exprime poziţia cu privire la aceasta problema cel puţin o data la fiecare 10 ani cand işi reinnoiesc documentele de identitate.

Ambele iniţiative aveau drept scop creşterea numarului de donatori, avand in vedere ca in jur de 9.000 de pacienţi se afla pe listele de aşteptare pentru a primi organe in Germania.

in prezent, in Germania medicii au voie sa preleveze organele persoanei decedate doar in baza unui acord scris inainte de deces.

Articolul precedentVicepresedintele ARPID: Romania trebuie sa inceapa sa recolteze rapid plasma
Articolul următorStudiu: De ce imbatranesc oamenii diferit?