Germania: Nivel record al incidenței cazurilor COVID-19 calculată la șapte zile

0
76

Germania a atins un nivel record al incidenţei la şapte zile a cazurilor de COVID-19, cu 2011 cazuri la un milion de locuitori, cea mai mare valoare a acestui indicator de la începutul pandemiei, a anunţat, luni dimineaţă, Institutul Robert Koch (RKI), potrivit DPA şi AFP.

Incidenţa la şapte zile era de 1545 la un milion de persoane în urmă cu patru zile şi de 1302 la un milion de persoane lunea trecută.

Precedenta valoare record a indicatorului data din 22 decembrie 2020, cu 1976 la un milion de persoane.

În contextul în care rata vaccinării anti-COVID-19 se situează la sub 70%, autorităţile germane au lansat în ultimele zile apeluri către populaţie pentru a se mobiliza în această privinţă.

”Pentru persoanele nevaccinate, riscul ca ele să fie contaminate în următoarele luni este ridicat”, a avertizat şeful RKI, Lothar Wieler.

În landul Saxonia (est), unde rata incidenţei a depăşit dublul mediei la nivel naţional, ajungând la 4913 la un milion de locuitori, persoanele nevaccinate sunt supuse unor noi restricţii. Accesul în restaurante şi la evenimente indoor va fi permis doar celor vaccinaţi cu schema completă sau celor care pot face dovada trecerii prin boală.

Noile măsuri sunt cele mai stricte luate în Germania împotriva persoanelor nevaccinate. Vor fi exceptaţi doar copiii şi persoanele care nu pot fi vaccinate anti-COVID-19 din motive medicale.

Articolul precedentExamen pentru reatestarea unor asistenți ce își reiau activitatea după o perioadă mai mare de patru ani
Articolul următorConf. dr. Diana Loreta Păun, la aniversarea Institutului Parhon: 75 de ani de profesionalism și excelență