Germania, în favoarea semnării unui acord cu Rusia pentru achiziționarea vaccinului anti-COVID Sputnik V

0
18
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a declarat vineri că va susține semnarea unui acord național de aprovizionare cu Rusia pentru vaccinul Sputnik V pentru COVID-19, dacă Uniunea Europeană nu va face ceva în acest sens.

”Pot să mă gândesc la situația în care încheiem contracte – și o facem rapid”, a declarat acesta într-o conferință de presă, adăugând că Germania este într-un contact strâns cu Rusia pe teme ce privesc vaccinul.

Cu toate acestea, există o condiție prealabilă care prevede ca Germania să cunoască mai multe detalii cu privire la câte doze ar putea primi, a mai spus oficialul.

”De fapt, sunt foarte mult în favoarea de a o face la nivel național, dacă Uniunea Europeană nu face ceva”, a mai declarat Spahn.

Articolul precedentCertificate emise de stat pentru românii vaccinați care doresc să călătorească în Grecia
Articolul următorIntervenție chirurgicală extrem de rară la nivel mondial, realizată în premieră la SJU Sfântu Gheorghe