GCS: Șase paturi ATI libere pentru pacienții COVID-19, la nivel național

0
155

Vineri, în spitalele din România sunt disponibile șase paturi la terapie intensivă pentru pacienții COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, a informat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

”În data de 12 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.725 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 163 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”, transmite GCS.

La acest moment, 1.733 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

”La  nivel național, la acest moment sunt disponibile 6 paturi libere de ATI, 1 în județul Brașov, 2 în București, 3 în județul Timiș, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, informează GCS.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

”Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, mai arată sursa citată.

Articolul precedentSondaj: Aproape 48% dintre români declară că s-au vaccinat anti-COVID
Articolul următorEXCLUSIV Conf.dr. Maria Nițescu, despre principalele afecțiuni date de o dietă nesănătoasă