EXCLUSIV Conf.dr. Maria Nițescu, despre principalele afecțiuni date de o dietă nesănătoasă (VIDEO)

0
105

Studiile arată că alimentația nesănătoasă provoacă anual peste 11 milioane de decese. Dintre acestea, trei milioane de decese sunt cauzate de consumul ridicat de sodiu. Obezitatea, bolile de inimă sau diabetul zaharat sunt principalele afecțiuni date de o dietă nesănătoasă. Despre toate acestea, am stat de vorbă cu medicul primar Igiena Alimentației și Nutriției Institutul „Matei Balș”, conf.dr. Maria Nițescu.

„Se cunoaște că alimentația nesănătoasă, adică o alimentație neadecvată din punct de vedere energetic și nutrițional, reprezintă un factor de risc major, însă prevenibil pentru majoritatea bolilor cronice netransmisibile”, a afirmat conf.dr. Maria Nițescu.

Dieta neadecvată reprezintă cauza a 11 milioane de decese în fiecare an, după cum arată un studiu publicat în 2017, care a analizat expunerea la peste 15 tipuri de alimente, pentru o perioadă de 25 de ani, în 195 de țări.

„Dintre factorii de risc alimentari, cel mai mult, la apariția deceselor, contribuie consumul crescut de sodiu, căruia i se pot atribui 3 milioane de decese la nivel global, în fiecare an”, a afirmat medicul.

De asemenea, conf.dr. Maria Nițescu a mai spus că un consum scăzut de cereale integrale și de fructe, reprezintă cauza a 3 milioane de decese în fiecare an.

Articolul precedentGCS: Șase paturi ATI libere pentru pacienții COVID-19, la nivel național
Articolul următorCât la suta din populația UE fumează zilnic