GCS: Lista localităților cu rata de incidență COVID-19 mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori

0
48

Un număr de 312 localităţi din România au, miercuri, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 mai mare sau egală cu 3 la o mie de locuitori, dintre care 46 sunt oraşe şi municipii, arată datele transmise de Grupul de Comunicare Strategică. Localitatea Cătina din judeţul Cluj rămâne pe primul loc în ceea ce priveşte rata de infectare, cu 12,08 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit GCS, 46 de oraşe şi municipii au atins sau au depăşit, miercuri, rata de infectare cu SARS-CoV-2 de 3 la o mie de locuitori. Dintre acestea, cele mai ridicate incidenţe sunt în oraşele Horezu (Vâlcea) – 6,09, Negreşti-Oaş (Satu Mare) – 5.91 şi Vişeu de Sus (Maramureş) – 5,42.

De asemenea, alte 266 de localităţi au ajuns sau au depăşit pragul de 3 la mie. Cea mai ridicată rată de infectare rămâne la Cătina (judeţul Cluj), unde incidenţa a urcat la 12,08. Pe locurile următoare se situează Şeica Mică (Sibiu) – 10,03 şi Ploscoş (Cluj) – 9,66.

„Vă reamintim că după ce o localitate atinge incidenţa de 3 la mia de locuitori este necesară convocarea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru adoptarea de măsuri de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2, în conformitate cu prevederile Hotărârilor CNSU şi a celor de guvern în vigoare”, a precizat GCS.

Lista completă a localităților o puteți consulta AICI

Articolul precedentCMBSU, ședință pe tema paturilor ATI pentru pacienții COVID din unităţile medicale din Capitală
Articolul următorAngajări la Spitalul Militar de Campanie ROL 2: Se caută 15 asistenți medicali principali