Gala Caritabila pentru programul a€œTerapie prin zambet” si in randul copiilor autisti

0
68

La inceputul anului 2012, cu sustinerea Deloitte Romania, Fundatia CliniClowns a imbratisat una dintre cele mai delicate misiuni ale sale: terapia prin zambet in randul copiilor autisti ca procedura alternativa de comunicare cu acesti copii speciali.

„Copiii autisti sunt captivi intr-o lume necunoscuta noua si greu de inteles. inca de la inceput am crezut cu tarie ca tacticile aplicate de actorii CliniClowns vor face diferenta in procesul de comunicare cu acesti copii. Clovnii nostri au beneficiat de expertiza unor traineri recomandati de CliniClowns Olanda. Poate este bine de stiut ca, in Olanda, cliniclovnii au experienta lucrului cu pacientii autisti de mai bine de 3 ani, iar terapeutii sunt de parere ca terapia prin zambet este o alta metoda de a ajunge mai aproape de ei” a declarat Ruxandra Martin, PR & Marketing Manager CliniClowns Romania.

Primul centru de terapie adresat copiilor cu autism vizitat de actorii – clovni ai fundatiei a fost ATCA. Programul dezvoltat pentru copii a dat rezultate uimitoare: a ajutat in depasirea a numeroase angoase, a usurat comunicarea intre copii si parinti, a deschis noi oportunitati de interactiune intre copiii cu aceasta afectiune.

Ad in title

incurajata de parinti, terapeuti si de progresele inregistrate de acesti copii, echipa CliniClowns isi doreste sa poata oferi sprijin in comunicare cat mai multor copii autisti prin dezvoltarea programului a€œTerapie prin zambet” si in alte centre de terapie din Bucuresti. Pentru obtinere de fonduri destinate acestui program, cu sustinerea Fundatiei UTI si a Fundatiei Vodafone, CliniClowns organizeaza in data de 10 octombrie cea de-a 3-a editie a a€œCliniClowns Charity Dinner”.

in ambianta unica oferita de Hotel Continental Bucuresti si traind atmosfera anilor a€™20, toti cei ce aleg sa se alature acestui demers umanitar vor serba alaturi de personalitati ale lumii mondene anul lui Caragiale. Sunt asteptati reprezentanti ai marilor companii si toti cei care doresc sa ne fie alaturi. Mai mult decat atat, invitatii vor fi martorii unor momente artistice inedite: scene din „Momente, Schite, Amintiri” in interpretarea CliniClovnilor, actorii Daria Ganescu si Lucian Ianus, dansuri de Cabaret si re-interpretari de exceptie ale slagarelor din perioada interbelica.

Despre CliniClowns RomaniaCliniClowns si-a inceput activitatea in Romania in anul 1995, la initiativa dnei. dr. Alexandra Zugravescu, functionand ca proiect sub egida UNITER si cu sprijinul Fundatiei CliniClowns Olanda in calitate de sponsor principal. in anul 2008, CliniClowns s-a transformat in Fundatia CliniClowns Romania, fundatie non-profit de sine statatoare ce isi continua activitatea in patru spitale din Bucuresti (Grigore Alexandrescu, IOMC, Fundeni si Budimex), din luna decembrie a anului 2009 in Brasov, din iunie 2011 in Timisoara, iar din august 2011 este prezenta si la Iasi.

Parteneri oficiali ai evenimentului: Fundatia UTI, Fundatia Vodafone Romania

Parteneri media: Revista Super Bebe, Itsy Bitsy, Sanatatea TV, ComunicateMedicale.ro

Articolul precedentMinisterul Sanatatii a inventariat si evaluat dispozitivele medicale din unitatile sanitare
Articolul următorIn Uniunea Europeana, rata de vaccinare impotriva HPV se mentine la un nivel scazut