Gabriela Firea: Cadrele medicale din București vor beneficia de 6.000 de teste rapide donate de o campanie

0
53

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că au ajuns în ţară 6.000 de teste rapide, provenind dintr-o donaţie, acestea fiind destinate cadrelor medicale din spitalele bucureştene.

„Sunt din Belgia şi determină prezenţa antigenului SARS-CoV- 2, prin exudat nazal şi faringian, deci sunt sigure. Compania Chronolink, importator exclusiv al brandului Rolex în România, a oferit această donaţie substanţială, în semn de preţuire faţă de efortul cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus. Valoarea totală este de 156.000 lei (fără TVA)”, a scris edilul general, pe Facebook.

Firea a adăugat că aceste teste sunt foarte utile, deoarece pot determina, „cu mare precizie”, prezenţa unei infecţii active în corp.

Ad in title

„Este un gest extraordinar prin care oameni minunaţi, cărora le pasă şi sunt la curent cu efortul extraordinar pe care personalul medical îl face în aceste vremuri marcate de pandemia COVID-19, doresc să ajute. Astfel de iniţiative lăudabile pot face diferenţa în lupta dură pe care eroii noştri din spitalele aflate în prima linie o duc zi de zi, oră de oră, împotriva noului coronavirus”, a spus ea.

Primarul general a menţionat că această donaţie se adaugă miilor de teste achiziţionate deja de către Primăria Capitalei, prin ASSMB.

Articolul precedentMS: Se suspendă temporar exportul anumitor dispozitive medicale şi medicamente
Articolul următorCMR: Fiecare cetățean este un actor complet în lupta împotriva epidemiei de COVID-19