Fumatorii pasivi risca sa aiba probleme de memorie

0
16

Persoanele care nu fumeaza, insa care sunt expuse totusi fumului de tigara in mod regulat, risca sa aiba probleme de memorie, scrie www.dailymail.co.uk.

Concluzia este rezultatul cercetarilor intreprinse de oamenii de stiinta de la Universitatea Northumbria. Acestia au realizat un studiu in cadrul caruia au analizat relatia dintre fumatul pasiv si problemele de memorie. Grupurile participante la studiu au fost supuse la doua teste, un test ce a vizat memoria declansata de un eveniment si un test axat pe memoria declansata de timp.

Dupa ce au comparat un grup de fumatori cu un grup de fumatori pasivi si un altul de nefumatori, cercetatorii au constatat ca un fumator pasiv are pierderi de memorie de 20% mai mari decat un nefumator. De asemenea, oamenii de stiinta au observat ca atat persoanele care nu fumeaza, dar care sunt afectate de fumul de tigara cat si nefumatorii s-au descurcat mai bine la teste decat fumatorii. in cazul persoanelor care fumeaza, memoria pare a fi afectata intr-un procent de 30%.

Ad in title

Prin urmare, aceasta descoperire sugereaza faptul ca fumatul pasiv afecteaza functiile cognitive.

Articolul precedentDr. Raed Arafat a cerut sanctiuni dure pentru personalul medical din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Cluj
Articolul următorLupta impotriva diabetului continua! A III-a editie a Campaniei Controleaza-ti Diabetul are loc la Oradea!