Mango este un fruct exotic cu un bogat continut de vitamine fiind recomandat in dieta pacientului care sufera de diabet zaharat. Din acest motiv cercetatorii australieni au realizat un amplu studiu si au ajuns la concluzia ca fructul de mango are efecte similare celor ale unor medicamente administrate in tratarea diabetului si colesterolului.

De asemenea fructul de mango are proprietati benefice asupra cancerului, anemiei, dar si asupra accidentului vascular cerebral. Astfel ca fenolii si enzimele din mango au capacitatea de a preveni cancerul si scad riscul aparitiei cancerului gastrointestinal.

Datorita continutului bogat de vitamina A , fructul de mango are un rol important si in mentinerea sanatatii ochilor si asigura o buna functionare a retinei. in ceea ce priveste digestia, fructul combate aciditatea gastrica si datorita continutului ridicat de fibre, previne constipatia.

Mango este recomandat atat femeilor insarcinate cat si persoanelor care sufera de anemie, datorita continutului bogat in fier. De asemenea vitamina C din fruct asigura o absortie optima a fierului din alte alimente.

Nutritionisti recomanda consumul fructului de mango, care datorita continutului de vitamine B1, B2, B3, B6, C, dar si in acid folic si retinol combate bolile cardiovasculare si pe cele ale ochilor.