in data de 21 februarie 2012 la Ministerul Sanatatii au continuat dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar. Reprezentantii Ministerului Sanatatii s-au intalnit cu reprezentantii Asociatiei Oraselor din Romania. Invitatia Ministerului Sanatatii nu a fost onorata, insa, de catre Asociatia Municipiilor.

in timpul discutiilor, reprezentantii Asociatiei Oraselor din Romania si-au aratat disponobilitatea de a colabora cu autoritatile medicale pentru elaborarea noii legislatii. De asemenea, acestia sustin varianta in care autoritatile locale au posibilitatea de a decide forma de organizare a unitatilor sanitare pe care deja le administreaza inca din anul 2011, in urma finalizarii procesului de descentralizare. in opinia autoritatilor locale, spitalele ar trebui organizate sub forma institutiilor publice cu autofinantare sau cea a fundatiilor.

Dezbaterile pe tema elaboratii proiectului de act normativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar vor continua conform calendarului de consultari.