Frigul accentueaza durerile dentare

0
234

Vremea rece aduce cu ea nu numai viroze si afectiuni ale cailor respiratorii, ci si dureri dentare. Frigul reprezinta asadar un factor exterior declansator acolo unde exista o sensibilitate dentara, unde sunt leziuni dentare, pulpite, granuloame sau parodontite.

„Este ca si cum cel in cauza ar pune gheata pe nerv. De regula, aceasta este senzatia pe care o au cei care se expun la frig. Persoanele care au probleme din cauza frigului sau a alimentelor reci ori atunci cand mananca ceva dulce, desi nu au carii sau probleme netratate, au structuri deficitare ale smaltului dentar. Ei sunt cei care ajung primii la dentist cand se raceste vremea, multi dintre ei cu dureri atroce, care nu cedeaza la analgezice”, a declarat dr. Laura Mocanu, specialist in stomatologie generala, potrivit unui comunicat de presa remis www.sanatateatv.ro.

in astfel de cazuri tratamentele constau in aplicarea de geluri si lacuri de protectie dentara sau in purtarea unor gutiere de desensibilizare, pentru obturarea canaliculilor dentari, a mai explicat specialistul in stomatologie.

La fel de frecvente in aceasta perioada sunt si nevralgiile, acele sensibilitati ale unui traiect nervos la nivelul fetei, care pot fi temperate, pana la un prim consult de specialitate, prin administrarea de antialgice, recomanda dr. Mocanu.

„in principal trebuie acoperite capul si gatul. Apoi e important sa fim atenti la simptome, pentru ca apar si problemele de ORL si de multe ori se confunda cu problemele de ordin dentar. Spre exemplu, problemele de ureche pot da dureri in zona maxilarelor si totodata unele dureri de dintipot da reactii dureroase in ureche”, potrivit dr. Laura Mocanu.

Articolul precedentPeste 380 de medici la cea de-a IV-a editie a Conferintei Managementul Bolilor Pulmonare
Articolul următorNutritionistii recomanda introducerea iaurtului in dieta persoanelor care doresc sa isi tina greutatea sub control