Franța ar putea relaxa de la jumătatea lunii aprilie restricțiile impuse pe fondul pandemiei

0
29
Foto: gestion.pe

Franța ar putea relaxa restricțiile impuse de pandemia de coronavirus începând cu jumătatea lunii aprilie, dar va accelera campania de vaccinare anti-COVID-19.

Anunțul a fost făcut miercuri de purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Gabriel Attal.

”Vom întâmpina în continuare momente grele, este adevărat, dar pentru prima dată în atâtea luni, revenirea la condiții de viață mai normale este la vedere”, a declarat Attal reporterilor în urma unei reuniuni a cabinetului francez, relatează Reuters.

Ad in title

Acesta a mai adăugat că ”nu este nici un orizont îndepărtat, nici incert – este un orizont care se apropie din ce în ce mai mult. Sperăm poate de la jumătatea lunii aprilie și ne pregătim pentru asta ” și că președintele Emmanuel Macron a solicitat depunerea unor propuneri care să permită o redeschidere precaută a statului francez în curând.

La începutul acestei săptămâni, ministrul Sănătății, Olivier Veran, a declarat că Franța își va păstra măsurile actuale menite să limiteze răspândirea COVID-19, inclusiv restricțiile pe timp de noapte, pentru următoarele patru până la șase săptămâni. Alte măsuri în vigoare în prezent includ închiderea barurilor, restaurantelor, muzeelor, locurilor de sport și muzică, scrie Reuters.

Potrivit sursei citate, Franța are al șaselea cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din lume.

 

Articolul precedentOMS: Aeroporturile nu trebuie să ceară călătorilor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19
Articolul următorPetiție a mai multor medici pentru desființarea împărțirii spitalelor în “COVID/Non-COVID”