Fostul director al Ambulantei Bucuresti se considera nevinovat

0
162

Subsecretarul de stat pentru medicina de urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii, Dr. Raed Arafat, s-a aratat nemultumit de neregulile gasite in cadrul Serviciului de Ambulanta Bucuresti si a organizat, la ordinul ministrului Sanatatii, un control la nivel national.

La controlul efectuat de Ministerul Sanatatii s-a constatat ca nu exista un grafic clar de tura, ca se foloseau echipamente murdare, iar unele aparate medicale erau nefunctionale. in plus, s-a descoperit ca se fumeaza in masinile de interventie, iar cheile de la vehiculele care nu erau pe tura se aflau acasa la cei care nu lucrau, in loc sa fie lasate la sediul serviciului de ambulanta.

in judetul Ilfov au fost gasite masini nefunctionale care, in acte, apareau cu sute de kilometri parcursi si mii de litri de combustibil consumati.

Directorul Serviciului de Ambulanta Bucuresti, Ovidiu Cismaru, a fost demis joi din functie, in urma neregulilor gasite de catre comisiile de control ale Ministerului Sanatatii. Fostul director al Serviciului de Ambulanta Bucuresti sustine ca nu este vinovat de neregulile depistate si infirma acuzatiile aduse la adresa serviciului de ambulanta.

intr-un comunicat de presa dat publicitatii duminica, Ovidiu Cismaru afirma ca Ministerul Sanatatii nu a respectat legislatia in vigoare in cazul demiterii sale si ca demisia i-a fost solicitata in plina campanie electorala. Mai mult, acesta sustine ca nu i s-a aratat nici pana in prezent procesul verbal al echipei de control, nu a semnat procesul verbal la terminarea controlului si, ceea ce este mai grav, nu i-a fost respectat dreptul constitutional la aparare.

Acesta s-a aratat nemultumit si de faptul ca a fost demis in prezenta presei, considerand acest act o incercare de intimidare si amenintare a celor care isi exprima liber opiniile.

Articolul precedent„Sistemul de sanatate romanesc nu e performant”
Articolul următorAngajatii serviciului de ambulanta ameninta cu greva