Sistemul de sanatate si proiectul Legii Sanatatii din Romania necesita o analiza complexadin partea tuturor actorilor implicati in functionalitatea sa. Data fiind larga paleta de subiecte care trebuie dezbatute, Alianta pentru Sanatate din Romania si Sanatatea Press Group initiaza Forumul National Politici in Sistemul de Sanatate. Prima editie a evenimentului se va desfasura pe data de 10 mai 2012, la Bucuresti, si va avea ca principale teme de discutie Asigurarile de sanatate si Politica medicamentului.

Forumul National Politici in Sistemul de Sanatate are ca scop discutarea problemelor sectorului sanitar pe paliere specializate, urmand ca la fiecare editie sa fie aprofundat cate un aspect legat de reforma sistemului de sanatate din Romania.

Aceste dezbateri despre politica sanitara din Romania isi propun sa prezinte repere pentru un sistem de sanatate functional. Pe langa identificarea si gasirea de solutii, Forumul National Politici in Sistemul de Sanatate va generagrupuri de lucruspecializate pe fiecare tematica in parte, grupe care vor functiona si post-eveniment, pe masura ce se dezvolta noi propuneri legate de noua lege a sanatatii.

a€œFiind un eveniment care pleaca de la nevoile reale ale populatiei referitoare la sistemul de sanatate, Forumul National Politici in Sistemul de Sanatate reuneste toate palierele sistemului de sanatate, de la profesionisti si furnizori, la beneficiarii finali. Acest eveniment este structurat in mod coerent, deoarece permite o analiza punctuala a ceea ce inseamna probleme ale sectorului sanitar in Romania, formuland concluzii care pot fi extrem de utile in elaborarea noii Legi a Sanatatii si a legislatiei secundare a acesteia”, a declarat Cristian Hotoboc, presedintele Aliantei pentru Sanatate din Romania.

„Medicamentul, calitatea serviciilor medicale si asigurarile de sanatate sunt printre cele mai importante lucruri care ii privesc in mod direct pe pacienti, astfel ca prima editie a Formului va dezbate tocmai aceste teme. Spre deosebire de alte dezbateri pe tema Legii Sanatatii realizate la modul general si fara fundamentarea propriu-zisa a propunerilor, continuitatea dintre evenimentele din cadrul Forumului, prin crearea unor grupe de lucru, impune demersuri concrete, care pot fi preluate la modul constructiv”, a declarat Vasile Barbu, secretarul general al Aliantei pentru Sanatate din Romania si presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor.

La eveniment vor fi invitati reprezentati de la Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Comisiile de Sanatate din Senat si Camera Deputatilor, Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, Centrul pentru Politici de Sanatate si Sanatate Publica,Asociatia Spitalelor din Romania, Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente, Asociatia Distribuitorilor de Medicamente, Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, Colegiul Medicilor din Romania, Federatia Patronatelor Farmacistilor din Romania, Patronatul Farmacistilor, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania, Asociatia Distribuitorilor de Produse Medicale, Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice, Alianta pentru Sanatate din Romania, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor,Asociatia Medicala Romana, Societatea Nationala de Medicina a Familiei, Asociatia Profesionala a Medicilor de Ambulator, Societatea Romana de Medicina de Laborator, Societatea Romana de Neuro Oftalmologie, Asociatia Furnizorilor de Produse Medicale, Asociatia Serviciilor Private de Ambulanta din Romania, Asociatia Medicilor Rezidenti din Romania, Societatea Romana Alzheimer, Fundatia Crucea Alb Galbena din Romania, Asociatia de Nursing din Romania, Asociatia P.A.V.E.L., Asociatia Umanitara Equilibre, Asociatia de Ajutor Mutual Adam Bucuresti, Asociatia Mame pentru Mame, Asociatia M.A.M.E., Asociatia The Little People Romania, Asociatia S.O.S. Infertilitatea , Fundatia pentru Protectia Adultilor cu Boli Cardiace – Protcard, Asociatia Sano-Hep Romania, Fundatia Fiii Gorjului, Asociatia Childrena€™s Joy, Asociatia Hands Across Romania, Asociatia pentru Dezvoltare si Sanatate Muriel Vaslui, precum si reprezentati ai companiilor private de asigurari de sanatate si ai industriei farmaceutice. De la discutii nu vor lipsi membrii asociatiilor de pacienti si ai celor mai importante societati medicale stiintifice.

Management eveniment: Sanatatea Press Group – expertul tau in comunicare pe domeniul medical