Focar de hepatita in comunitatea de rromi in Maramures

0
216

in localitatea Ardusat, unde majoritatea cetatenilor sunt de etnie rroma, au fost depistate recent 51 de noi cazuri de hepatita, dupa ce cu cateva luni in urma au mai fost semnalate 70 de cazuri de acest gen, au declarat reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica Maramures.

Directorul Autoritatii de Sanatate Publica Maramures, Alexandru Iles, a spus ca e posibil ca virusul hepatitei, atat la copii cat si adulti, sa fi fost declansat de apa consumata din fantani.

Autoritatile sanitare au dezinfectat fantanile din zona unde a fost semnalat focarul de hepatita, iar copiii si adultii au fost vaccinati pentru a reduce riscul altor imbolnaviri.

Conform aceleiasi surse, e posibil ca hepatita sa se fi declansat declansat si pe fondul conditiilor precare de igiena a celor 500 de rromi care traiesc in Ardusat.

Recent, autoritatile sanitare maramuresene au dus in comunitatea de rromi din Ardusat o campanie de igienizare, vaccinare si constientizare a acestora, explicandu-le ca e nevoie sa traiasca in conditii curate pentru a-si proteja sanatatea.

Autoritatea de Sanatatea Publica Maramures monitorizeaza starea de sanatate a rromilor din Ardusat pentru a preveni extinderea focarului hepatitei.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentDurerea emotionala, mai puternica decat cea fizica
Articolul următorDiabetul- cauza imbolnavirii de tuberculoza