FNPMF: Medicii de familie au îngrijit peste un milion de bolnavi de COVID-19

0
141

Reprezentanţii Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au declarat că afirmaţiile făcute de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne potrivit cărora unii medici de familie ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiţi pacienţi pentru ca aceștia să beneficieze de concedii medicale plătite, aruncă umbra neîncrederii asupra tuturor medicilor de familie români care muncesc din greu să limiteze transmiterea SARS-CoV-2 şi care au îngrijit până în prezent peste un milion de români bolnavi de COVID-19.

În acest context, reprezentanţii FNPMF solicită public purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să îşi ceară scuze pentru cele declarate în conferința de presă.

„Solicităm public purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să nu mai intoxice spațiul public cu generalizări despre medicii de familie şi să îşi ceară scuze pentru cele declarate astăzi în conferința de presă. Un purtător de cuvânt al unui minister ar trebui să ştie că afirmațiile făcute astăzi în fața presei, chiar dacă a fost folosit cuvântul „unii”, aruncă umbra neîncrederii asupra tuturor medicilor de familie români care muncesc din greu să limiteze transmiterea SARS-CoV-2 şi care au îngrijit până în prezent peste un milion de români bolnavi de COVID-19.”, se arată în mesajul FNPMF.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a declarat că unii medici de familie ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiţi pacienţi pentru ca aceștia să beneficieze de concedii medicale plătite, dar şi să obţină certificatul verde, chiar dacă în realitate nu au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

„În ultima perioadă, pe măsură ce tot mai mulţi medici de familie au primit gratuit de la Ministerul Sănătăţii teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiţi pacienţi, atestând în mod nereal că aceştia sunt infectaţi. În acest fel, pacienţii respectivi beneficiază de concedii medicale plătite de 14 zile şi obţin certificatul verde, deşi în realitate nu au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. La nivelul direcţiilor de sănătate publică au fost demarate controale pentru identificarea unor astfel de situaţii, care se află şi în atenţia organelor de poliţie”, a explicat oficialul MAI.

Ministerul recomandă cetăţenilor şi operatorilor economici să fie responsabili şi să respecte măsurile de protecţie sanitară.

„Pe cei care au îndoieli cu privire la vaccin îi încurajăm să se documenteze din surse oficiale, inclusiv de pe platforma naţională de informare cu privire la vaccinare împotriva COVID-19”, a transmis Monica Dajbog.

Articolul precedentCifrele zilnice ale GCS: 2.697 de cazuri noi de persoane infectate şi 214 decese, de la ultima raportare
Articolul următor37 paturi ATI disponibile pentru pacienţii COVID