Dajbog (MAI):Medici de familie care ar falsifica rezultatele testelor COVID pentru a acorda concedii medicale

0
135

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a declarat că unii medici de familie ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiţi pacienţi pentru ca aceștia să beneficieze de concedii medicale plătite, dar şi să obţină certificatul verde, chiar dacă în realitate nu au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

„În ultima perioadă, pe măsură ce tot mai mulţi medici de familie au primit gratuit de la Ministerul Sănătăţii teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiţi pacienţi, atestând în mod nereal că aceştia sunt infectaţi. În acest fel, pacienţii respectivi beneficiază de concedii medicale plătite de 14 zile şi obţin certificatul verde, deşi în realitate nu au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. La nivelul direcţiilor de sănătate publică au fost demarate controale pentru identificarea unor astfel de situaţii, care se află şi în atenţia organelor de poliţie”, a explicat oficialul MAI.

Ministerul recomandă cetăţenilor şi operatorilor economici să fie responsabili şi să respecte măsurile de protecţie sanitară.

„Pe cei care au îndoieli cu privire la vaccin îi încurajăm să se documenteze din surse oficiale, inclusiv de pe platforma naţională de informare cu privire la vaccinare împotriva COVID-19”, a transmis Monica Dajbog.

Articolul precedent252.000 doze de vaccin Janssen sosesc vineri în țară
Articolul următorCNSU: Prezența fizică în școli la incidență sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului