Fiica secretarului de stat John Kerry, în staff-ul OMS (VIDEO)

0
256
foto: OMS

Vanessa Kerry, în vârstă de 47 ani, fiica politicianului şi fostului secretar de stat american John Kerry, a fost numită de Organizația Mondială a Sănătății în funcţia de trimis special pentru schimbări climatice şi sănătate.

Suntem încântați să o avem pe Dr. Vanessa Kerry să se alăture OMS în calitate de trimis nostru special pentru schimbări climatice și sănătate. Experiența ei vastă și devotamentul pentru sănătatea publică o fac un atu de neprețuit în abordarea consecințelor schimbărilor climatice asupra sănătății. Împreună, vom lucra pentru o viitor mai durabil și mai rezistent pentru toți”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

„OMS are plăcerea de a anunța numirea dr. Vanessa Kerry ca primul trimis special al directorului general pentru schimbări climatice și sănătate. Dr. Kerry, un renumit expert în sănătate la nivel mondial și medic și CEO al Seed Global Health, va juca un rol esențial în amplificarea mesajelor OMS privind clima și sănătatea și va întreprinde advocacy la nivel înalt“, anunță forul, cu referire la numirea în funcție a fiicei lui John Forbes Kerry, senator al Senatului Statelor Unite ale Americii din partea statului Massachusetts(n..r. în cursul campaniei prezidențiale din 2004, a fost candidatul Partidului Democrat, pierzând alegerile în favoarea celui de-al patruzeci și treilea președinte, George W. Bush).

În noua sa funcţie, Vanessa Kerry va putea acţiona în numele directorului general al OMS şi va fi responsabilă de mesajele organizaţiei privind clima şi sănătatea

„Sunt onorat să servesc în calitate de trimis special al directorului general al OMS pentru schimbări climatice și sănătate. Criza climatică este o criză de sănătate – reprezintă o amenințare fundamentală pentru sănătatea globală și sunt necesare acțiuni urgente pentru a atenua și adapta această provocare complexă. Schimbările climatice fac deja ravagii în întreaga lume – de la focarul de holeră din Malawi până la bolile legate de căldură din India – trebuie să investim acum în sisteme de sănătate puternice, care să fie rezistente la aceste impacturi. Voi lucra cu OMS și partenerii săi pentru a conduce conștientizarea, dezvoltarea soluțiilor și construirea consensului pentru acțiuni pentru un viitor mai sănătos pentru toată lumea de pe această planetă”, a spus dr. Vanessa Kerry.

Medic de terapie intensivă la Massachusetts General Hospital şi profesor la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard, Vanessa Kerry s-a asociat la fondarea organizaţiei non-profit Seed Global Health, care este dedicată investiţiilor în transformarea sistemelor de sănătate din întreaga lume.

Articolul precedentPremieră în România la UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș: Program postuniversitar pentru profesionalizarea resurselor umane
Articolul următorARAS trage un semnal de alarmă referitor la modul în care Parlamentul României ia decizii privind viaţa cetăţenilor