Fii Eroul din umbra! Hai in Parcul IOR (Buc) pana pe 17.09 si inscrie-te in Registrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice

0
151

Bucurestenii care vor sa se inscrie in Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) pot face acest lucru in Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR – zona „La Platani”), in cadrul Campaniei „Doneaza o sansa la viata” – „Fii eroul din umbra!”. Aici ii asteapta, pana pe data de 17 septembrie, in intervalul orar 16.00-22.00, Caravana „Doneaza o sansa la viata” unde reprezentanti ai RNDVCSH, dar si medici voluntari, le vor oferi toate informatiile legate de inscrierea in Registru, de celulele stem hemtopoietice si procedura de donarea, dar si informatii legate de importanta donarii.

Persoanele care doresc sa se inscrie in Registru si care doresc sa ajute la salvarea vietilor unor pacienti cu leucemie sau alte afectiuni grave ale sangelui trebuie sa aiba intre 18 si 45 de ani si o stare de sanatate generala buna. La Caravana din Parcul IOR, dupa informarea prealabila, vor fi testati gratuit inainte de inscrierea in Registru, tocmai pentru a exclude o posibila boala infectioasa care se transmite prin sange, cum ar fi: hepatita B, hepatita C, sifilis, HIV/SIDA, infectia cu citomegalovirus. De asemenea, li se vor identifica grupa sanguina si Rh-ul.

in acelasi timp, persoanele care trec pe la Caravana „Doneaza o sansa la viata” pot primi servicii medicale gratuite de masurare a tensiunii arteriale, a pulsului si a glicemiei.

Echipele medicale prezente la Caravana din Parcul IOR sunt asigurate de Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti si Institutul Clinic Fundeni, unitati sanitare care au centre pentru donatorea de celule stem hematopoietice.

Pe tot parcursul Campaniei vor avea loc si o serie de spectacole ale trupei de actori a Teatrului Masca si o demonstratie de Krav Maga. Astfel, pe 15 si 16 septembrie, incepand cu ora 19.00, actorii Teatrului Masca vor oferi spectacolele „Stil Urban” si „Arca lui Lenin”, iar pe 17 septembrie, ora 18.00, vor avea loc demonstratii privind tehnicile de autoaparare Krav Maga.

Campania „Doneaza o sansa la viata” se desfasoara la nivel national in perioada 9-17 septembrie, in contextul Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, marcate in 16 septembrie, si are ca scop informarea populatiei cu privire la donarea de celule stem hematopoietice, precum si constientizarea importantei inscrierii in Registru astfel incat numarul posibililor donatori sa creasca. in acest fel vor creste si sansele la viata ale pacientilor cu leucemie sau alte afectiuni severe ale sangelui, care au nevoie de transplant cu celule stem hematopoietice.

Articolul precedentApneea in somn, afectiune subdiagnosticata in Romania
Articolul următorMinistrul Sanatatii: Una dintre institutiile care va beneficia de un accelerator liniar va fi Institutul Clinic Fundeni