Femeile care iau contraceptive isi aleg parteneri nepotriviti

0
173

Studiile au aratat ca pilulele actioneaza asupra genelor responsabile de complexul compatibilitatii. Acesta declanseaza un miros, iar compatibilitatea exista intre acele persoane care au mirosuri diferite. Pilulele le fac pe femei sa aleaga parteneri cu acelasi miros declansat de complexul compatibilitatii, care, conform specialistilor englezi, sunt cei mai nepotriviti. Genele amesteca substantele care dau corpului raspunsul despre celulele partenerului, astfel incat atunci cand cei doi au acelasi miros, sistemul imun al femeilor le induce senzatia ca si-au gasit alesul.

Explicatia complexa a specialistilor englezi ar putea fi rezumata la faptul ca extremele se atrag, de aceea partenerii cu alt miros se vor intelege mult mai bine si isi vor fi fideli pe o perioada mai mare de timp. in schimb, cei care au complex al compatibilitatii asemanator vor fi tot mai nesatisfacuti de relatie si vor ajunge sa se desparta. Daca reusesc sa ramana impreuna mai mult timp, ei vor suferi de probleme de fertilitate. Lucrurile se vor rezolva insa, daca femeia va renunta la contraceptive, pentru ca genele ei vor transmite alt miros, iar simtul olfactiv al barbatului va sesiza imediat schimbarea.

Alte studii asemanatoare spun ca pilulele contraceptive schimba sistemul hormonal al femeilor, astfel incat o parte dintre perceptiile lor pot suferi modificari.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentO banca digitala europeana cu toate datele privind starea sanatatii a milioane de cetateni
Articolul următorVaccinul impotriva cancerului de col uterin, introdus la fetele de clasa a patra