Federatia Sanitas acuza Guvernul de incalcarea Legii dialogului social

0
60

Schimbarile anuntate de Guvern privind modificarea modului de calcul a sporurilor salariatilor din sanatate sunt criticate dur de cel mai mare sindicat din domeniu. Federatia Sanitas acuza faptul ca nu a fost consultata in mod oficial in privinta schimbarilor si atrage atentia ca acestea aduc prejudicii angajatilor din sistemul sanitar.

„Federatia Sanitas din Romania, cea mai mare organizatie sindicala din sistemul sanitar si cel de asistenta sociala, totalizand peste 100.000 de membri de sindicat din toate categoriile de salariati, reprezentativa atat pentru sectorul sanatate cat si pentru sectorul asistenta sociala, semnatara a Contractului Colectiv de Munca la nivel de sector bugetar Sanatate, constata cu indignare ca actualul Guvern incalca in mod constant Legea dialogului social, la toate nivelurile. in fapt, Guvernul Romaniei este hotarat sa isi asume raspunderea pe un pachet de legi cuprinzand modificari ce prejudiciaza drepturile salariatilor pe care ii reprezentam fara a consulta, in prealabil, in nicio forma partenerii sociali. Mai mult, atat Ministerul Sanatatii cat si Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale pregatesc si raporteaza impactul bugetar al modificarilor propuse in proiectele de legi ce urmeaza a fi asumate, fara sa consulte organizatiile sindicale reprezentative, intr-un cadru organizat, legal si echitabil”, a transmis Sanitas intr-o postare pe Facebook.

Reprezentantii Sanitas anunta ca nu vor renunta la protejarea drepturilor salariale ale membrilor federatiei.

„Nu vom accepta sub nicio forma modificarea modului de calcul a sporurilor salariatilor pe care ii reprezentam, raportarea lor la salariul de baza aflat in plata pentru fiecare functie fiind singurul pe care la acest moment il consideram corect si echitabil. De asemenea, nu suntem de acord sa acceptam sacrificarea niciunei categorii de salariati din sistemul de Sanatate si cel de Asistenta Sociala, aceste sisteme avand caracteristici distincte, incomparabile cu ale celorlalte categorii de bugetari”, au adaugat reprezentantii sindicatului.

Articolul precedentAproape 1,4 milioane de persoane din grupele la risc au fost vaccinate cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii
Articolul următorRacealasi gripa „concureaza” pentru celulele corpului uman pe care vor sa le infecteze