Federatia Romana de Diabet Nutritie si Boli Metabolice a numit trei membri de onoare

0
250

Federatia Romana de Diabet Nutritie si Boli Metabolice a recompensat trei personalitati din lumea medicala cu distinctii onorifice. Prof. univ. dr. Gheorghe Bacanu, prof. univ. dr. Constantin Dumitrescu si prof. univ. dr. Viorel Şerban au fost numiti membri de onoare ai Federatiei.

Distinctiile au fost acordate in cadrul ceremoniei de deschidere al celui de-al XIII-lea Congres al Federatiei Romane de Diabet Nutritie si Boli Metabolice, care se desfasoara in perioada 4-6 noiembrie la Timisoara.

Prof. univ. dr. Gheorghe Bacanu a fost rector al UMF Timisoara si unul dintre pionierii cercetarii din domeniul diabetului zaharat si al alimentatiei sanatoase. A infiintat Centrul de Diabet Timisoara in anul 1953 si Clinica de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Timisoara in 1973, pe care a condus-o pana in 1992, cand a fost pensionat.

Prof. univ. dr. Constantin Dumitrescu este profesor consultant la Clinica de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Malaxa Bucuresti, Membru de Onoare al Academiei de Ştiinte Medicale din Romania si Membru de Onoare al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Prof. univ. dr. Viorel Şerban este profesor de medicina interna si diabet, nutritie si boli metabolice la Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes Timisoara si copresedinte fondator al Fundatiei „Cristian Şerban”. Pentru merite profesionale, medicul a primit ordinul „Servicul Credincios” in grad de cavaler, conferit de Presedintele Romaniei in anul 2002 si a fost desemnat cetatean de onoare al oraselor Timisoara si Buzias.

Articolul precedentBolile rare necesita tehnologii avansate de diagnostic si resurse terapeutice speciale
Articolul următorPsihologii ajuta voluntar victimele incendiului din Colectiv