Facultatea de Medicina a UMF Iuliu Hatieganu, membra in reteaua europeana ECTS-Medicine Association

0
343

Facultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca a fost recent acceptata ca membru in organizatia europeana ECTS-Medicine Association (ECTS-MA), la Adunarea generala care a avut loc la Universitatea din Heraklion, Creta, se arata intr-un comunicat de presa emis de unitatea de invatamant superior.

Astfel, Facultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca devine prima facultate de medicina din Romania membra in aceasta retea europeana de elita.

Apartenenta la ECTS-MA reprezinta un etalon al calitatii invatamantului oferit de o facultate de medicina, doar 20% dintre cele europene fiind invitate sa adere la aceasta organizatie.

Facultatea de Medicina a UMF „Iuliu Hatieganu” este singura facultate din Romania propusa pentru aderare, din Europa Centrala fiind membre doar Universitatea Carol din Praga, Universitatea Zemmelweiss din Budapesta si Universitatea din Ljubliana. Demersul a fost sustinut de Universitatea de Medicina din Viena, cu care UMF „Iuliu Hatieganu” are o lunga colaborare, prin rectorul acesteia, prof. dr. J. Arguellas, presedintele in functie al ECTS-MA. Candidatura Facultatii de Medicina din Cluj a fost depusa de prof. dr. Anca Buzoianu, decan al Facultatii de Medicina, care a raspuns totodata sesiunii de intrebari a membrilor adunarii generale ECTS-MA, votul ulterior fiind unanim in favoarea acceptarii candidaturii, se mai arata in comunicatul de presa.

Fondata in 2004, ECTS-MA esteo retea institutionala ai carei membri sunt facultati de medicina din Uniunea Europeana, Elvetia si Norvegia, reunite cu scopul optimizarii schimburilor de studenti europeni, prin folosirea Sistemului European de Credite Transferabile (ECTS).

Asociatia a fost creata initial printr-un proiect-pilot, ca retea tematica reunind 30 de facultati de medicina membre, in prezent numarul acestora fiind de 45. intalnirile anuale au rolul de a clarifica problemele ivite in cadrul schimburilor de studenti si cadre didactice din domeniu, optimizandu-le, facilitand schimburile de bune practici si oportunitatile de a aplica la proiecte europene in domeniul educatiei medicale, in vederea cresterii calitatii acestuia.

Articolul precedentAdenomul de prostata, boala batranetii
Articolul următorTiroida la control, campanie de depistare a problemelor tiroidei