Explozie Crevedia: Cei doi pacienţi transferaţi în Italia se întorc în România și vor continua tratamentul la SJU Timișoara

0
246

Cei doi pacienţi care au fost transferaţi în Italia după explozia de la Crevedia, unul dintre ei cu peste 80% din suprafaţa corporală arsă, se întorc, luni, în România şi vor continua tratamentul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

„Aş vrea să vă dau o veste foarte importantă – cei doi pacienţi care au fost transferaţi în Italia, unul dintre ei cu peste 80% din suprafaţa corporală arsă, se întorc astăzi în România. Vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara, pentru continuarea tratamentului şi pentru recuperare, dar faptul că am reuşit să-i transferăm în primele ore a contat foarte mult. Aş vrea să le mulţumesc celor de la Grupul San Donato, care ne-au ajutat încă din primele momente, dar, bineînţeles, şi tuturor celorlalte spitale din Germania, din Belgia, care au făcut acelaşi lucru, şi oamenii care au avut suferit au avut o bună şansă pentru a supravieţui şi pentru a se vindeca”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Ministrul a afirmat că, la opt ani de la incediul de la Colectiv, lucrurile „s-au schimbat şi sunt în schimbare accelerată în ceea ce priveşte posibilitatea de a trata pacienţii cu mari arsuri din România”.

„În primul rând, personalul este pregătit şi antrenat, inclusiv în cele mai importante centre care tratează pacienţii cu arsuri din Europa. Suntem capabili să tratăm pacienţii cu arsuri din România. La accidentul de la Crevedia am avut o reacţie extrem de rapidă, ca şi ţară, (…), dar lucrurile au fost foarte bine puse la punct. Am lucrat împreună cu colegii de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care au asigurat transferul pacienţilor”, a precizat ministrul Sănătății.

Articolul precedentZiua pacientului cu arsuri: Opt ani de la tragedia din Clubul Colectiv
Articolul următorSCJU Bihor: Cadrele Compartimentului de Terapie Intensivă-Neonatologie se pot conecta reţeaua naţională de telemedicinăla