EXCLUSIV: UNIFARM are comandate 38 de milioane de măști, 1,2 milioane de teste și aparate de ventilație

0
215

Directorul UNIFARM, Adrian Ionel, a declarat pentru Sănătatea TV că sunt comandate 36 de milioane de măști medicale, peste 2 milioane de măști FFP 2 și FFP 3, 200.000 de teste PCR și 1 milion de teste rapide, precum și aparate de ventilație.

Adrian Ionel a spus că transporturile de biocide și mănuși au venit vineri și urmează să sosească și altele,  conform cu ceea ce s-a contractat.

Ionel a precizat că celelalte transporturi care vor veni vor suplimenta ceea ce este acum în spitale și în circuitul deschis.

Reprezentantul UNIFARM a spus că valorile comenzilor sunt foarte mari pentru că produsele comandate sunt în cantități foarte mari.

„De exemplu, la măști chirurgicale, avem 36 de milioane comandate, avem mai mult de 2 milioane de măști FFP 2 și FFP 3 comandate, mai toate sunt contractate, comandate, plăți în avas, cu avansurile minimale prevăzute de lege, avem aparate de ventilație, avem aparate și teste de PCR, 200.000 de teste PCR  și 1 milion de teste rapide”, a exemplificat  Adrian Ionel.

Acesta a spus că toate aceste comenzi au fost realizate într-un timp relativ scurt, pentru că în ultimele 12 zile “suntem la foc continuu, lucrăm în trei schimburi, 24 de ore din 24, căutăm în întreaga lume ceea ce ne trebuie, piețele se închid, piață după piață întâmpinăm dificultăți în țările din care dorim să procurăm, din Orientul Îndepărtat până în China, Shanghai, Coreea de Sud, Olanda, SUA, Canada, ne-am întins peste tot ramificațiile, în ideea de a procura tot ceea ce avem nevoie”.

Articolul precedentConducerea Spitalului Filiași, dosar penal pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor
Articolul următorCOVID-19: Directorul OMS vorbește de speranță, după ce la Wuhan nu au mai fost înregistrate cazuri noi