EXCLUSIV Medic dermatolog: Părinţii care îşi educă copiii să poarte mască, îi educă pentru sănătate

0
347

Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog, a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview, că cei care se plâng şi acuză diverse neplăceri legate de purtarea măștii sunt mai ales adulţii, copiii fiind mult mai adaptabili la purtatul acesteia.

“ Părinţii care îşi educă copiii în direcţia aceasta, îi educă pentru sănătate şi pentru siguranţa atât a copiilor, cât şi a familiei în care aceştia trăiesc şi intră. Nu cred că este chiar o problemă purtatul măştii la şcoală şi chiar de către copiii de vârste mici, care sunt mult mai educabili la purtatul măştii decât adulţii”, a spus dr. Mihaela Leventer.

Aceasta a citat un studiu conform căruia, în zonele în care copiii poată masca, ei “se comportă absolut normal, fără niciun fel de problemă suplimentară”.

“Nu o să spună copiii ‘mă sufoc’, ‘mi se umezeşte faţa’, ‘îmi iese acnee’. Adulţii au aceste probleme”, a spus medicul dermatolog.

Acesta a adăugat că masca chirurgicală rămâne cea mai bună variantă pentru protecţie, iar masca de bumbac, care se poate spăla, este recomandată copiilor de vârste foarte mici.

“Ea nu asigură protecţie înaltă, cu aceeşi acurateţe ca şi masca chirugicală, dar pentru copilul mic este mai uşor de tolerat”, a spus dr. Mihaela Leventer.

Aceasta a spus că în ciuda faptului că din cauza purtării măștii de protecție, multe persoane au acuzat o recurenţă a acneei sau a dermatitei seboreice, o persoană care nu a avut niciodată acnee, nu o va face pentru că poartă mască.

“ Şi nici nu îi va apărea o eczemă din cauza măştii. Dermatita seboreică şi acneea au alte cauze şi au şi tratamente. Dacă sub mască se transpiră, schimbaţi masca mai des. Dacă masca este ocluzivă, pentru că sunt şi acestea pe diverse grade de protecţie, cea cu protecţia cea mai înaltă este şi cea mai ocluzivă pentru ten, trebuie schimbată la două ore, pentru că altfel într-adevăr, transpirăm şi se produce ocluzia horiculară”, a explicat dr. Mihaela Leventer.

Dermatologul a precizat că orice situaţie care apare la nivelul tenului este corectabilă şi se tratează destul de uşor, iar punând în balanţă protecţia pe care o oferă masca şi riscul de îmbolnăvire, categoric este mai bine să luăm măsurile de precauţie recomandate.

Totodată, medicul a adăugat că recomandarea de a purta mască într-un sezon cu viroze respiratorii cum este cel care urmează să vină, respectiv toamna-iarna, este cea mai bună şi la îndemână pentru populaţie.

 

Articolul precedentFABC România, mesaj de condoleanțe la încetarea din viață a președintei Societății Române de Cancer din Cluj
Articolul următorO infirmieră de la ATI SCJU Arad a donat plasmă de patru ori, fiind programată pentru a cincea recoltare