EXCLUSIV Dr. Miljana Grbic, șefa Biroului OMS pentru România, și-a încheiat mandatul

0
48

Șefa Biroului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru România, dr. Miljana Grbic, și-a încheiat mandatul în țara noastră, după 5 ani de activitate.

Dr. Grbic își va continua misiunea în Republica Moldova.

Interimatul Biroului OMS pentru România va fi asigurat de Cassandra Butu.

Ad in title

Dr. Miljana Grbic a preluat funcția de șef al Biroului OMS pentru România începând cu data de 10 octombrie 2016.

Cu o experiență vastă în medicină și sănătătate publică, dr. Grbic a derulat activități de prevenire și promovarea sănătății. De asemenea, a predat chirurgie și ortopedie în cadrul Universității din Pristina, Serbia.

Dr. Miljana Grbic lucrează pentru OMS din 2002, mai întâi în calitate de consultant, iar din 2013 ca șefă a Biroului OMS pentru Serbia. În tot acest timp, a contribuit la implementarea a numeroase inițiative ce reflectă prioritățile OMS și cele naționale, în special în ceea ce privește bolile transmisibile și netransmisibile, mediu, consolidarea sistemului sanitar, răspuns în situații de urgență.

În activitatea din cadrul ONU, a lucrat în echipe pluri-culturale și pluri-disciplinare, în numeroase domenii legate de sănătate și dezvoltare, drepturile omului, determinanții sociali ai sănătății, refugiați și alte grupuri vulnerabile.

Articolul precedentVIDEO Conf. dr. Irina Strâmbu, despre fibroza pulmonară: cauze, diagnostic și tratament
Articolul următorVIDEO Dr. Raluca Zoițanu, despre schimbările la acordarea concediului medical, de la 1 august