EXCLUSIV Medic de la „Grigore Alexandrescu”: Nu expuneți în vacanță copiii la grupuri mari

0
127

Dr.Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview, că secția pentru pacienții COVID este la capacitate maximă, iar o analiză a triajului epidemiologic arată că majoritatea copiilor care s-a prezentat la spital infectați cu noul coronavirus nu frecventau școala.

„Când am făcut o analiză a triajului epidemiologic, am constatat că majoritatea celor care s-au prezentat la noi nu frecventau școala. Ei pot veni, de exemplu, cu o apendicită sau cu altă problemă chirurgicală și sunt depistați pozitivi. Neavând o simptomatologie zgomotoasă pentru COVID, dar pentru că sunt depistați pozitiv, sunt tratați în acea secție COVID și operați tot acolo. Predomină însă cazurile care sunt cu simptomatologie COVID, adică cu simptomatologie respiratorie pediatrică, nu neapărat că vin strict pentru o altă problemă. Cei mai mulți sunt cu simptomatologie COVID, de toate vârstele, de la copii de câteva luni, până la 18 ani”, a afirmat medicul.

Vacanța copiilor: Sfaturi pentru părinți

Ad in title

În contextul în care copiii au intrat în vacanță, dr.Raluca Alexandru îi sfătuiește pe părinți să nu îi expună pe copii în grupuri mari și să evite aglomerația.

” Părinții trebuie să facă ce trebuie să facem noi toți. Să avem grijă unii de alții, să nu ne expunem foarte mult cu persoane pe care nu le cunoaștem, să nu fim în grupuri foarte mari de oameni. Trebuie să evităm aglomerația, grupurile mari de copii, de tineri. Nu putem spune să nu iasă în parc, să se plimbe, dar să nu stea copiii să se joace într-un grup mare de alți copii. Avem un prieten, doi, pe care îi cunoaștem, cu care avem o relație, între familii. Mulți au procedat așa: s-au legat două-trei familii cu copii, se știau, au avut încredere unii în ceilalți”, a adăugat dr.Raluca Alexandru.

În plus, aceasta îi sfătuiește pe părinți să nu își ia copiii cu ei atunci când merg la cumpărături.

„Copiii nu au niciun rol la cumpărături, evităm și aglomerarea magazinului și evităm să ne expunem și pe noi și pe ei”, a precizat medicul.

Secția COVID a Spitalului „Grigore Alexandrescu”, la capacitate maximă

Referitor la situația actuală din spital, dr.Raluca Alexandru a spus că secția COVID este la capacitate maximă de câteva săptămâni.

” Noi avem 13 paturi, într-un compartiment separat. Avem cinci paturi de terapie intensivă și opt paturi cu oxigen, pentru cei fără o patologie gravă. Paturile de ATI sunt ocupate cam tot timpul, se mai eliberează zilnic câte două-trei. În momentul în care se negativează pacientul, este trimis pe secția normală sau se externează. Așa se eliberează paturile și în fiecare zi, intrăm în gardă cu două-patru paturi libere. În ultimile două săptămâni, de când a început acest val mai mare, s-a întâmplat să intrăm și fără niciun pat liber” , după cum a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

 

 

 

 

 

Articolul precedentVIDEO Ziua Internațională a Conștientizării Autismului: Ce este și cum se manifestă autismul
Articolul următorNumăr record de infectări şi decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei, în Ucraina