Evaluare funcțională a sportivilor,la Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice UMFST Târgu Mureș

0
176

Filip Ugran, singurul pilot român din Formula 3, a optat pentru testarea capacității fizice la Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice UMFST, în cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale, de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, se arată într-un comunicat al instituției de învățământ.

„Filip Ugran, originar din Târgu Mureș, în vârstă de 18 ani, a debutat recent în noul sezon competițional de Formula 3 la bordul monopostului echipei Jenzer Motorsport. Acesta visează să ajungă în Formula 1 și astfel, este dispus să parcurgă motivat toți pașii în pregătirea lui.Explorările funcționale din Laborator au fost realizate de specialiști, cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație și au fost adaptate disciplinei sportive de automobilism practicate. Această inițiativă a vizat identificarea celor mai bune soluții posibile în dezvoltarea segmentului de pregătire fizică individuală, indispensabilă pentru un sportiv de performanță, la acest nivel. Testele și analizele rezultate sunt menite să ofere informații personalului specializat implicat în pregătirea fizică a pilotului din România”, se arată într-un comunicat al UMF.

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș au precizat că activitatea laboratorului este axată pe sportivi și grupuri sportive care necesită sau își doresc în mod sistematic o evaluare funcțională și adaptare a variabilelor de moment din antrenamentul sportiv, cu scopul de a crește potențialul funcțional și performanța sportivă.

Articolul precedentIndustria farmaceutică în cifre: România, investițiile în Cercetare și Dezvoltare, de 75 de milioane de euro
Articolul următorMinisterul Sănătății: Ajutor umanitar constând în doze de vaccin anti-COVID pentru Serbia și Ucraina