Eurobarometru: Consumul de tutun in UE a scazut cu 2%

0
18

Consumul de tutun in Uniunea Europeana a scazut cu 2% fata de anul 2012, desi 26% dintre europeni sunt inca fumatori, potrivit celui mai recent Eurobarometru dat publicitatii de Comisia Europeana, in contextul Zilei Internationale fara Tutun (sarbatorita anual in data de 31 mai).

Potrivit Eurobarometrului, categoria de varsta care a cunoscut cea mai drastica scadere, de 4%, a fost cea a tinerilor cu varsta cuptinsa intre 15 si 24 de ani (de la 29% la 25%).

in ceea ce priveste incercarile de a renunta la fumat, 59% dintre fumatori au declarat ca au incercat sa renunte la fumat. Din acest total, 19% au inregistrat astfel de incercari in ultimele 12 luni.

Ad in title

„Cifrele arata ca lupta impotriva fumatului nu este castigata, mai ales in randul tinerilor. Este de neacceptat ca europenii continua sa fie atrasi de fumat inca din adolescenta. Unul dintre obiectivele centrale ale Directivei pentru produsele din tutun este de a se asigura ca aceste produse periculoase nu mai sunt, in mod nejustificat, atractive pentru cei tineri. Din acest motiv, Directiva interzice tigarile cu arome care mascheaza gustul dur de tutun, pachetele slim si pe cele cu mai putin de 20 de tigarete si determina ca poza si textul cu atentionari legate de sanatate sa acopere in mod obligatoriu minimum 65% din pachet”, a declarat Vytenis Andriukaitis, Comisarul European pentru Sanatate si Siguranta Alimentara.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentRoNeuro Brain Days – Provocarile neurologilor reuniti la Cluj
Articolul următorStudiu american: Gena IDH1 – Marker de predictie in astrocitomul anaplazic